Draagadvies zuigelingen

Home /

Draagadvies zuigelingen

Draagadvies zuigelingen

Het dragen van baby’s kan een fijne manier zijn om te voorzien in de behoeften van een kind en haar ouders. Dragen moet echter op een veilige en zorgvuldige manier worden toegepast. Dragen kan worden ingezet om een bepaalde houding te stimuleren maar heeft ook positieve invloed op de hechting tussen ouders en kind.

Het zorgt voor minder stress en meer sensitiviteit en geeft ouders soms ruimte in het dagelijks leven. Dragen in een draagdoek of draagsysteem kan een rol spelen bij het aansluiten van de basisbehoeften van de baby. De behoefte van frequente voeding, korte slaapmomenten, nabijheid en lichaamscontact, natuurlijke houding, constant bewegen en warm blijven.

Tarieven

Voor kinderen tot 18 jaar worden de eerste 2×9 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. De praktijk heeft contracten met alle verzekeraars en er wordt rechtstreeks gedeclareerd ( obv de tarieven van de zorgverzekeraar). Als er sprake is van een chronische aandoening op verwijzing van een specialist dan worden alle behandelingen vergoed. Is er geen vergoeding vanuit de zorgverzekeraar dan gelden onderstaande tarieven.

Reguliere behandeling

Behandeling op school

Behandeling aan huis

Overleg/ instructie ouders

Verslaglegging eenmalig p/j

Niet nagekomen afspraak
(niet 24 uur van te voren afgemeld)

Euro 40,-

Euro 40,-

Euro 52,50

Euro 25,- / 40,-

Euro 25,-

Euro 40,-